Force India’s adjunct-teambaas, Bob Fernley, kijkt erg tevreden terug op de Belgische Grand Prix. Nico Hülkenberg werd vierde en Paul di Resta sleepte het laatste puntje binnen.

De renstal uit Silverstone presteert vrijwel altijd sterk in de Ardennen. In 1998, toen het team nog Jordan heette, boekte Damon Hill de eerste zege van het team op Spa. In 2005, toen het team in verval was, pakte Tiago Monteiro er een puntje en in 2009 pakte Giancarlo Fisichella de pole en werd hij tweede in de race.

Nu was het de beurt aan Hülkenberg om in België te schitteren in een Force India. Hij haalde zijn beste resultaat ooit binnen: vierde. Daar is zijn werkgever erg over te spreken. “Ik vind dat Nico het geweldig heeft gedaan. We hebben nooit aan hem getwijfeld. Over Paul hebben we dezelfde mening”, zegt Fernley tegen Autosport. “Zij zijn enorm aan elkaar gewaagd. Het is geweldig om zulke goede coureurs te hebben die de limiet telkens verleggen.”

Uiteraard wil Fernley nu de huidige vorm vasthouden in Spa, maar ook in Singapore. “We hebben nog net dat beetje extra snelheid nodig voor in de laatste kwalificatie. Daar maken we soms nog rare foutjes. Het lastigste voor ons blijft om onze kwalificatieposities in de race vast te houden.”

“In Spa vonden we die balans. Hopelijk lukt dat ook in Monza en Singapore. We moeten onze vorm nu uitbuiten”, besluit het kopstuk van Force India, dat nu Williams voorbij is gegaan in het kampioenschap.