De Grand Prix van Groot-Brittannië was voor de beide Force India-coureurs een race met ups and downs, maar Adrian Sutil en Paul di Resta hebben er hoe dan ook allebei punten aan overgehouden.

Sutil kwam als zevende onder de zwart-wit geblokte vlag door, terwijl Di Resta op de negende plek volgde. Beide coureurs hebben het gevoel dat er meer in had gezeten, maar het pakte allemaal net even anders uit.

“Voor mij was het een rommelige race”, vertelt Di Resta, die na zijn diskwalificatie als laatste moest starten. “Ik verloor een aantal plekken doordat ik net toen de safety car de baan op kwam mijn voorvleugel laten vervangen na een touché met Nico Hülkenberg, terwijl ik later in de slotase op nieuwe banden onderweg was en net een paar rondjes te kort kwam om Daniel Ricciardo nog te grazen te nemen.”

“Dat was dus jammer, maar met alles wat er dit weekend is gebeurd in het achterhoofd, knijp ik mijn handen dicht met deze twee punten. Het is, na zo’n weekend vol ups and downs, immers al gewoon heel lekker om onze reeks met puntenfinishes door te zetten.”

Adrian Sutil
Bij Sutil riep de race eveneens gemengde emoties op. “Aan het begin zag het er goed uit, want ik reed op de vierde plek rond en zat op een tweestopstrategie. Na de tweede safety car-fase zat ik echter in de penarie, want hoewel ik derde lag, doken een aantal van mijn tegenstanders op dat moment snel naar binnen voor een extra stop.”

“Die jongens hadden na de herstart dus allemaal verse banden, waardoor ze in de laatste paar rondjes zonder moeite aan me voorbij konden komen. Dat ik zo kort voor het eind nog terugzakte is natuurlijk teleurstellend, maar de zevende plek is aan de andere kant alsnog een prima resultaat dat ons waardevolle punten oplevert.”