*

Force India: ‘Eerst P4 vasthouden, dan verder kijken’

Daan de Geus

Daan de Geus

9 mei 2017 12:23

Force India: ‘Eerst P4 vasthouden, dan verder kijken’
Racepictures

Force India hoort bij de teams die met een reeks updates naar Barcelona komen. Het eerste doel is zodoende de vierde plek bij de constructeurs vast te houden, maar als alles naar wens loopt, wil het daarna het vizier op de derde plek van Red Bull richten.

Dat vertelt adjunct-teambaas Robert Fernley aan Autosport. “We mogen niet vergeten dat de andere teams ook niet stilstaan. Ons eerst doel is dus om de vierde plek vast te houden, maar het zou natuurlijk ideaal zijn als de performance er is en we daar op kunnen voortborduren.”

“Als alles vanaf de race in Barcelona volgens plan verloopt, kunnen we daar dus opnieuw aan denken”, antwoordt Fernley op de vraag van Autosport of hij denkt dat Force India met haar updates in staat is om Red Bull onder vuur te nemen.

Fernley noemde de eerste vier races van het seizoen eerder ‘perfecte schadebeperking’, aangezien Force India wist dat het VJM10-chassis aan het begin van dit jaar nog performance te kort kwam. Net als bijvoorbeeld Red Bull zette het dus al vroeg in op een update voor de race in Spanje.

Barcelona
Teambaas en -eigenaar Vijay Mallya hoopt eveneens dat zijn team een stap kan zetten in Spanje, terwijl coureur Sergio Pérez aankaart dat elk team met updates komt. “Ik geloof althans van wel. Hopelijk maken de upgrades die wij meenemen ons dus sneller.”

Volgens teamgenoot Esteban Ocon zit er sowieso nog ‘veel meer potentieel’ in de VJM10. “Het weekend in Barcelona is daarbij een goede kans om te zien hoeveel we ons sinds de wintertests hebben verbeterd”, zegt hij over de baan die in de sport als ideaal testcircuit wordt gezien.

Ocon denkt dat er nog veel meer uit de VJM10 te halen valt.