Force India-coureurs Adrian Sutil en Paul di Resta worden door adjunct-teambaas Robert Fernley op het matje geroepen om over de touché te spreken die ze in China hadden.

Sutil en Di Resta toucheerden elkaar in China in de eerste ronde bij het uitkomen van de hairpin, waardoor Di Resta werd teruggeworpen en posities verloor.

Volgens Di Resta had er zonder die aanrijding meer ingezeten dan de achtste plaats die hij uiteindelijk behaalde, en Fernley onderschrijft dat: “Door een goede strategie wisten we Paul weer terug naar voren te krijgen, maar ik denk dat hij zonder het incident in de eerste ronde zelfs nog met Jenson Button om P5 had kunnen vechten”, zo verklaart Fernley in gesprek met Autosport.

“Aangezien we de situatie goed wisten te managen, liep het alsnog redelijk af, maar het had natuurlijk ook veel slechter kunnen uitpakken”, kaart Fernley echter aan.

“Ik wil dan ook met Adrian en Paul om de tafel gaan zitten en de video van het incident nog eens goed bekijken. Het lijkt me namelijk logisch dat je als team niet op dit soort dingen zit te wachten, en al helemaal niet in de eerste ronde van een race. We moeten de jongens dus duidelijk maken dat we dit niet acceptabel vinden, maar ik verwacht daar weinig moeite mee te hebben.”

Fernley zegt verder niet al te zeer met de beschuldigende vinger te willen wijzen naar één van zijn coureurs, maar hij denkt wel dat Sutil – ‘ondanks dat je het zelf in het gedrang niet altijd volledig in de hand hebt’ – zijn teamgenoot ‘wat meer ruimte had kunnen geven’.

Sutil heeft tegenover Sky Sports F1 overigens al verklaard dat hij al even kort met Di Resta over het incident gesproken heeft en er verder geen problemen tussen de twee bestaan.