Met twee nieuwe rijders en een nieuwe kleurencombinatie op de VJM07 staat Force India vol vertrouwen aan de start in Melbourne. Teambaas Vijay Mallya is tevreden na een goede testweek in Bahrein en is zeker van zijn zaak: “We hebben veel geleerd en ik denk dat we tevreden mogen zijn.”

De Indiase renstal nam afgelopen winter afscheid van Adrian Sutil en Paul di Resta en ging in zee met de twee talenten Nico Hülkenberg en Sergio Perez. 

Net als zijn werkgever Mallya voelt Hülkenberg zich zeker na de tests in Bahrein: “De laatste week reden we gemiddeld honderd rondes per dag en boekten we een goede vooruitgang.” De Duitser hoopt dat hij dit jaar eindelijk een race in Melbourne kan uitrijden. Hülkenberg reed drie races in Melbourne, maar kwam nooit verder dan de eerste ronde. “Ze zeggen dat ongeluk in groepjes van drie komt, laten we hopen dat nummer vier beter zal gaan”, aldus Hülkenberg.

Naast Hülkenberg voelt ook Sergio Pérez zich goed in de nieuwe bolide. Volgens Pérez is het wel harder werken in de VJM07: “Je moet meer dingen in de gaten houden, zoals de verschillende systemen in de auto. Tijdens de winter hebben we genoeg tijd gehad om aan alles te wennen dus ik zie daar geen probleem in tijdens de eerste race.”