Force India heeft geen behoefte aan een betalende coureur, maar zoekt juist een coureur die snel is. Dat verklaarde teammanager Otmar Szafnauer al voordat vanochtend bekend werd dat Nico Hülkenberg het team gaat verlaten.

Eerder vandaag werd bevestigd wat al enige tijd in de lucht hing, namelijk dat Hülkenberg het team van Force India na dit seizoen gaat verlaten en volgend jaar voor Sauber zal uitkomen.

Nog voordat dat het vertrek van Hülkenberg definitief was, vertelde teammanager Szafnauer gisteren echter al aan Blick dat het team een lijst met vervangers heeft klaarliggen en dat het team daarbij niet (alleen maar) kijkt naar hoeveel geld een coureur kan meebrengen: “Wij zijn niet op zoek naar iemand die miljoenen meebrengt, maar zoeken een snelle coureur.”

Volgens hetzelfde bericht in Blick staan de voormalige Toro Rosso-coureurs Jaime Alguersuari en Sébastien Buemi in ieder geval op de kandidatenlijst, terwijl volgens andere bronnen ook Marussia-rijder Charles Pic tot de kandidaten behoort.

De naam van Narain Karthikeyan is ook nog genoemd, al komt dat ik zijn geval vermoedelijk vooral door zijn Indiase nationaliteit. Teambaas Vijay Mallya heeft in het verleden echter duidelijk gemaakt dat hij niet onder de indruk is van Karthikeyan.

Wie Mallya wel hoog heeft zitten, is Adrian Sutil. Hij reed van 2008 tot en met 2011 voor Force India, maar zit nu zonder stoeltje. Mallya gaf eerder deze week echter aan dat hij de coureur in gedachten houdt voor het geval er een stoeltje vrijkomt, wat nu dus het geval is.

Sutils manager Manfred Zimmerman heeft in een reactie op die berichten tegenover Motorsport-Total echter verklaard ‘op het moment niet in onderhandeling te zijn met Force India’. “Het is fijn dat Vijay heeft gezegd dat Adrian een mogelijkheid is, maar er is verder niets gaande”, zo geeft Zimmerman verder aan.

Toch lijkt de zaakwaarnemer van de Duitse coureur de deur voor een terugkeer toch wel voorzichtig op een kiertje te zetten: “Wij hebben immers altijd al een goede relatie met Force India en dat is nog steeds zo.”

Zimmerman laat verder nog weten al wel met verscheidene andere teams in gesprek te zijn en komende maand duidelijkheid te verwachten. “We onderhandelen met een aantal teams over een racezitje voor 2013 en gaan er vanuit dat we medio november weten waar we aan toe zijn.”