Force India scoorde enigszins tot haar verrassing gelijk zeven punten in de seizoensopener. Het team weet echter dat het lastig wordt dat in Maleisië te evenaren, al hoopt het natuurlijk wel dat dit lukt.

De Force India VJM08 werd pas aan het eind van de wintertests geïntroduceerd, waardoor het team er voor de officiële aftrap van het seizoen slechts drie testdagen met de auto op had zitten. De bolide is dan ook nog niet zo snel als gehoopt, waardoor Force India de score uit Australië vooral aan de betrouwbaarheid van de auto te danken heeft, zo wordt door iedereen bij het team ruiterlijk erkend.

Volgens teambaas Vijay Mallya zijn er ‘kleine aanpassingen’ gemaakt aan de VJM08 en heeft zijn team ‘een degelijke basis gelegd’ met het resultaat uit Australië, dus hij hoopt dat er toch voortgeborduurd kan worden op het wat verrassende begin. “Wat ons verder zou moeten helpen in Maleisië, is dat wij doorgaans goed presteren als het heet is, terwijl de altijd aanwezige kans op regen de strategie ook wel eens heel belangrijk kan maken”, stipt hij aan.

Wat volgens Mallya verder in Force India’s voordeel spreekt, is dat het team het er vorig jaar goed deed, met een vijfde plek voor Nico Hülkenberg. Diezelfde Hülkenberg rekent zich voor komend weekend echter niet bij voorbaat rijk: “We moeten realistisch blijven”, benadrukt hij. “We weten waar we de punten uit Australië aan te danken hebben en dat de volgende races lastig voor ons zullen worden”, zo geeft hij wederom te verstaan.

Teamgenoot Sergio Pérez sluit zich grotendeels bij de woorden van Hülkenberg en Mallya aan, al ziet hij ook zeker perspectief: “We zijn ons er van bewust dat we nog veel werk te doen hebben met de VJM08 en dat dit tijd gaat kosten, maar de auto wordt elke keer dat we hem de baan opsturen wel weer een stukje beter. De VJM08 heeft daarnaast veel potentieel, ondanks dat we hem dus zeker nog verder moeten ontwikkelen.”