Robert Fernley, de adjunct-teambaas van Force India, denkt dat coureur Nico Hülkenberg zichzelf ‘een slechte dienst heeft bewezen’ door voor volgend seizoen over te stappen naar Sauber.

Hülkenberg, die 44 van zijn 63 punten van het afgelopen jaar scoorde in de laatste tien races van de twintig races, hoopt en denkt de lijn die hij in de tweede helft van 2012 te pakken had ‘meteen’ door te trekken bij Sauber.

De Duitser gaat er namelijk vanuit zich snel aan te passen aan het team van Sauber en gelijk op stoom te zijn, terwijl hij tevens denkt klaar te zijn voor de rol van kopman bij het Zwitserse team.

Zijn voormalige chef, Fernley, sluit echter niet uit dat Hülkenberg volgend jaar nog spijt gaat krijgen van zijn transfer naar Sauber. Volgens Fernley komt de overstap namelijk op het verkeerde moment.

“Als je naar de cijfers van ná de zomerstop kijkt, dan is het namelijk duidelijk dat Force India het vijfde team in de rangorde is”, zo vertelt de adjunct-teambaas van de uiteindelijk als zevende in het constructeursklassement geëindigde renstal aan Autosport.

“Het is evident dat we nog te kort komen op de vier beste teams, maar we zijn er in geslaagd om alle andere teams tijdens de tweede seizoenshelft voorbij te steken”, haalt Fernley aan.

Dat gezegd hebbende, geeft Fernley toe dat hij Hülkenberg gaat missen. “We vinden het heel jammer dat hij weg gaat. Hij was namelijk van grote waarde van ons team en we hebben genoten van de samenwerking met hem. Zijn vertek is dus echt een groot verlies voor ons.”

Wie Hülkenbergs plaatsje volgend jaar gaat innemen en de nieuwe teamgenoot wordt van Paul di Resta, die wel bij het Force India blijft, is nog niet bekend.

Adrian Sutil, die van 2008 tot en met 2011 al voor het team reed – en ook in 2007, toen dezelfde formatie nog als Spyker door het leven ging – lijkt de grootste kanshebber te zijn. Sutils manager, Manfred Zimmermann, heeft tegenover de Duitse pers bevestigd met Force India in gesprek te zijn en snel duidelijkheid te verwachten.