*

Force India mist Q3 op een haar

Eelco den Boer

Eelco den Boer

10 september 2011 17:21

Force India mist Q3 op een haar
Formule1

Beide Force India’s wisten vandaag Q3 net niet te halen. Voor Paul di Resta scheelde het zelfs maar zes duizendsten van een seconde.

De Schot wil het niet frustrerend noemen. “Eerder onfortuinlijk”, aldus Di Resta. “Het toont aan hoe dicht het middenveld opeengepakt zit. Het verschil zit hem waarschijnlijk in het slipstreamen. Ik had er geen, terwijl Bruno Senna net even achter Lewis Hamilton kon rijden.”

“Desondanks ben ik blij met hoe het gegaan is vandaag”, vervolgt Di Resta. “De elfde plaats betekent bovendien dat ik vrije bandenkeuze heb, dus dat kan nog in mijn voordeel werken. Ook omdat ik een set nieuwe banden over heb. Hopelijk we ons goede tempo uit de trainingen meenemen naar de race.”

Adrian Sutil eindigde vlak achter zijn teamgenoot. “We kunnen tevreden zijn”, zegt de Duitser. “We wisten dat Q3 halen moeilijk zou worden, maar we zaten er dichtbij. Punten zijn zeker haalbaar, maar ook dat is niet gemakkelijk, want Renault en Mercedes zijn hier erg snel. Achter ons staan bovendien ook een aantal snelle jongens.”