*

Force India niet bang voor concurrentie van McLaren

Chantal Boezaard

Chantal Boezaard

14 juni 2017 15:52

Force India niet bang voor concurrentie van McLaren

Force India ziet een mogelijke overstap van McLaren van Honda- naar Mercedes-motoren niet als een mogelijke bedreiging. Teammanager Otmar Szafnauer geeft aan dat de renstal blijft uitgaan van eigen kracht. 

De Duitse website motorsport-total.com vroeg Force India of een hereniging tussen McLaren en Mercedes hen zorgen baart. Force India-directeur Otmar Szafnauer is niet bang voor de concurrentie: “Ik maak me daar geen zorgen over, we hebben het niet in eigen hand. Wat gebeurt, dat gebeurt. Wij concentreren ons liever op dingen die we wel kunnen beïnvloeden.”

Force India rijdt eveneens met een Mercedes-motor. Het team bewijst al jaren een competitieve auto te kunnen bouwen en mede dankzij de snelheid van de Duitse krachtbron de middenmoot te kunnen ontstijgen.

“We moeten er gewoon voor zorgen dat we goed presteren. We zijn niet bang. De laatste keer dat McLaren en wij over dezelfde motoren beschikten, versloegen ze ons ook maar nipt”, doelt Szafnauer op het kampioenschap van 2014 waarin het team slechts 26 punten achter McLaren eindigde in het kampioenschap.

Tussen 1995 en 2014 leverde Mercedes de motoren aan McLaren en dat leverde het team drie keer de wereldtitel bij de coureurs op en één keer de constructeurstitel. McLaren en Mercedes hebben dus een rijke geschiedenis samen, maar dat gold ook voor de combinatie McLaren en Honda.

McLaren wordt echter met grote regelmaat in de steek gelaten door de Honda-aandrijving. Al weken klinken de geruchten van een scheiding tussen McLaren en motorleverancier Honda. McLaren-baas Zak Brown gaf al eerder aan een kruispunt te naderen met Honda. Dit was nog voor de uitvalbeurt van Fernando Alonso in Canada, door motorproblemen. McLaren-aandeelhouder Mansour Ojjeh sprak in Canada al met Niki Lauda en Toto Wolff over een eventuele samenwerking met Mercedes.

 

 

 

Gerelateerd