Het zal niet lang meer duren voor Force India haar aandacht van de 2016-auto naar die voor 2017 verschuift. Dat vertelt adjunct-teambaas Robert Fernley.

De teamchef van de formatie uit Silverstone vertelt dat aan Motosport.com. “Ons technische team is ervaren genoeg om te bepalen wanneer de focus te verleggen, maar ik denk dat het niet lang meer zal duren.”

“Ik denk wel dat er nog meer uit de huidige auto te halen valt en daar wordt momenteel ook aan gewerkt, maar de regelwijzigingen voor 2017 vormen ook een goede kans voor ons en die moeten we met beide handen vastpakken.”

Formula One World Championship 2016, Round 6, Monaco Grand Prix, Monte Carlo, Monaco, Sunday 29 May 2016 - Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1 VJM09 celebrates his third position at the end of the race.

De derde plek van Pérez in Monaco heeft Force India zeker geholpen in het WK.

2016
Voor de rest van 2016 is Force India’s doel de vijfde plek bij de constructeurs vast te houden. Het greep die plek onder meer dankzij de derde plaats van Sergio Pérez in Monaco.

Tijdens het raceweekend daarvoor, in Spanje, kwam Force India met een omvangrijke update voor haar VJM09-bolide. “Dat was min of meer een omslagpunt voor ons, al was de pace er ook in de vier Grands Prix daarvoor.”

“In de openingsraces hadden we echter veel pech”, stelt Fernley. “De auto was voor Spanje dus ook al goed, maar in Monaco zag je denk ik de echte kracht van de auto mét het updatepakket.”

“Dat we daar met beide auto’s in de punten eindigden, is precies wat we aan het begin van het jaar al wilden. Ik ben dan ook erg benieuwd naar wat we nu de rest van het jaar kunnen bereiken als we blijven pushen.”