*

Force India verwacht beterschap in Singapore

Eelco den Boer

Eelco den Boer

20 september 2011 13:06

Force India verwacht beterschap in Singapore
Formule1

Was Force India de afgelopen jaren vooral sterk op hogesnelheidscircuit, dit jaar komt het team beter uit de verf op banen waar meer downforce nodig is. De renstal rekent dan ook op een beter resultaat in Singapore.

“De configuratie met weinig downforce werkte niet echt voor ons op Monza”, verklaart Adrian Sutil, die Italië met lege handen verliet. “Het is de omgekeerde wereld ten opzichte van voorheen. Nu zijn we juist meer competitief op bochtige banen. In Singapore zou het dus beter moeten gaan.” 

Paul di Resta sleepte in Monza desondanks een achtste plaats in de wacht. “Ik denk niet dat er meer in had gezeten”, zegt hij. “Dat is het niveau van onze auto. We hebben het hele weekend moeten knokken, dus de vier punten waren een mooie beloning.” 

Di Resta rijdt komend weekend voor het eerst in Singapore. “Maar ik was er vorig jaar bij als reservecoureur en heb het circuit verkend, dus ik ken de lay-out”, zegt de Schot. “Het zal ongetwijfeld even duren om op snelheid te komen, aangezien het zo’n lange ronde is, maar ik hou van de uitdaging van stratencircuits.”