Nadat Sergio Pérez in België liet zien wat er op snelle circuits mogelijk is met Force India’s B-spec van de VJM08, rekent het team uit Silverstone erop ook in Monza goed te presteren.

Pérez kwalificeerde zich op Spa-Francorchamps als vierde en finishte als vijfde, wat zijn beste resultaat van het jaar was. “We hebben het podium helaas niet gehaald, maar het was leuk om vooraan mee te doen”, blikt Pérez eerst nog even terug, alvorens vooruit te kijken naar de race op het eveneens zeer snelle Monza: “We hebben er wel vertrouwen in dat we daar sterk kunnen zijn”, vertelt hij.

“We worden steeds sterker en grijpen de kansen die zich voordoen. We hebben laten zien dat we met vrijwel elk team de strijd kunnen aanbinden, dus we moeten op podiumklasseringen blijven mikken”, verklaart een ambitieuze Pérez, die in België naar eigen zeggen zijn beste weekend van het seizoen had: “Dat blijkt ook wel uit het resultaat, waar we in Monza nu een gepast gevolg aan moeten geven.”

Hülkenberg
Waar het Pérez voor de wind ging op Spa, daar had teamgenoot Nico Hülkenberg een minder weekend. Na een tegenvallende kwalificatie, ging hij in de race niet eens van start door een technisch probleem. “Frustrerend, maar de beste manier om daar overheen te komen is door weer te gaan racen.”

“Monza zou ons daarbij moeten liggen. We hebben een goede kans om er punten te scoren. We weten inmiddels namelijk wat mogelijk is met de verbeterde VJM08 en ik denk dan ook dat we om een plekje bij eerste tien mee kunnen doen.”

De door Pérez en Hülkenberg uitgesproken verwachtingen, worden gedeeld door teambaas Vijay Mallya, die een duidelijk door voor ogen heeft voor Monza: “We moeten er in de kwalificatie met beide auto’s Q3 halen en zondag vervolgens met beide coureurs punten scoren.”