Force India begint met goede moed aan het nieuwe seizoen. De renstal wil het niveau van vorig jaar oppakken en ook in 2017 weer presteren.

Force India-teambaas Vijay Mallya kijkt in gesprek met Grand Prix 247 met een goed gevoel vooruit naar de eerste race van het nieuwe seizoen. “We hebben veel geleerd van de testweken en we hebben gezien waar we onszelf nog kunnen verbeteren. Het meeste hebben we ook op tijd voor Melbourne opgelost. We zijn goed in vorm. We moeten tijdens de eerste paar races de lijn van vorig jaar doortrekken, ik geloof dat we dat kunnen. Punten scoren is zeker een reëel doel.”

Over de nieuwe auto van Force India is de teambaas zeer te spreken. “De auto ziet er fantastisch uit! De VJM10 is grotendeels betrouwbaar en heeft 785 rondjes gereden tijdens de testdagen in Barcelona. Met de long runs zit het dus wel goed.” De kwalificatie zal volgens Mallya een eerste echte kijk geven op de slagvolgorde dit seizoen.

Show
“Melbourne is altijd een geweldig plek om het nieuwe seizoen te beginnen”, vindt Mallya. “Dit jaar is het extra spannend omdat we een nieuwe generatie auto’s gaan zien op de grid. Dat is interessant voor de teams en de media, maar vooral voor de fans. Laten we hopen dat we een mooie show neer kunnen zetten en het seizoen goed kunnen beginnen!”

In Melbourne rijdt Force India voor het eerst in de nieuwe roze livery.