Na de pechrace in Amerika, waar beide auto’s binnen zestien ronden uit de strijd lagen, hoopt Force India in Brazilië beter voor de dag te komen. Rijders Nico Hülkenberg en Sergio Pérez hebben er zin in.

“Brazilië is een hoogtepunt van mijn seizoen”, verkondigt Hülkenberg. En niet zonder reden: in 2010 veroverde hij op Interlagos in zijn debuutseizoen zijn eerste pole position, en in 2012 ging hij rondenlang aan de leiding. “Maar dit is weer een nieuw jaar”, weet de Duitser. “Interlagos verrast altijd weer met de omstandigheden, en daar moeten we klaar voor zijn.”

“Het is echt een circuit van de oude stempel”, vervolgt Hülkenberg. “Het is niet zo’n enorme vlakte als de meeste moderne circuits, alles ligt veel meer op elkaar gepropt. Het voel bijna als een kartbaantje. Al met al een coole baan met een paar iconische bochten en veel Formule 1-geschiedenis.”

Pérez

Interlagos is bovendien geen makkelijk circuit, vindt teamgenoot Pérez. “Er zijn snelle bochten, en een complexe tweede sector. Daar zit veel hoogteverschil in en het is bochtig – heel moeilijk, maar het geeft een kick als je het goed doet.” Pérez, die in de vrije training zijn auto aan Daniel Juncadella moet afstaan, vindt Brazilië vanwege de sfeer een geweldig land om in te racen, maar soms is het wel wat druk: “Het verkeer in São Paulo is een geval apart. Het kan een heel avontuur zijn om van het hotel naar het circuit te gaan, maar dat hoort er allemaal bij!”

Teambaas Vijay Mallya laat zich aan de vooravond van de Braziliaanse Grand Prix niet uit het veld slaan door de pech in Austin. “Zo is het spelletje, zo’n weekend moeten we gewoon incasseren. De vijfde plaats is nu wel wat verder weg, maar niet onbereikbaar”, zegt de strijdlustige Indiër. “Jammer genoeg heeft Sergio een gridstraf, maar je kunt hier veel inhalen. En je weet het maar nooit met dat wispelturige weer.”