*

Force India wil verder met Pérez en Hülkenberg

Daan de Geus

Daan de Geus

28 mei 2015 11:02

Force India wil verder met Pérez en Hülkenberg
Sutton Images

De kans is ‘zeer groot’ dat Force India in 2016 verder gaat met Sergio Pérez en Nico Hülkenberg. Dat vertelt teambaas Vijay Mallya, die tevens veel verwacht van de tweede helft van 2015.

Bij de Grand Prix van Oostenrijk, race nummer acht, moet de langverwachte ‘B-Spec’ van Force India’s VJM08 na veel uitstel namelijk zijn entree maken. In Oostenrijk krijgt vermoedelijk slechts één van de coureurs het nieuwe chassis overigens, maar Mallya benadrukt tegenover Formula1.com dat de ‘B-Spec’ sowieso voor beide coureurs beschikbaar zal zijn vanaf de opvolgende race in Engeland.

“Ik ben er daardoor ook vrij zeker van dat we vanaf dat moment weer continu om de punten mee zullen doen”, zo verklaart Mallya zijn hoop op een goede tweede seizoenshelft, na een start waarin Force India in de eerste zes races slechts 17 punten wist te verzamelen, terwijl het in 2014 na zes Grands Prix al op 67 punten stond.

In 2014 eindigde Hülkenberg in de eerste tien races op rij overigens in de punten, terwijl Pérez toen in race nummer vier, in Bahrein, een podiumplek pakte. In 2015 wist Hülkenberg alleen in de openingsrace te scoren, terwijl Pérez’ beste resultaat van het jaar een zevende plek uit de afgelopen Grand Prix van Monaco is. Mallya is echter niet vergeten wat de Duitser en Mexicaan vorig jaar voor hem hebben gedaan, zo maakt hij duidelijk.

“Als we niet zo’n stroeve seizoensstart hadden gehad, hadden Nico en Sergio ongetwijfeld net zo goed gescoord als vorig jaar”, denkt Mallya, die de twee als ‘zeer getalenteerd en capabel’ omschrijft. “Ik heb ook telkens gezegd dat ik enorm gelukkig ben met Nico en Sergio als coureurs en Force India is sowieso altijd een team geweest dat voor getalenteerde coureurs gaat. De kans dat we met ze verder gaan, is dan ook zeer groot.”

Dat Pérez blijft, lijkt ook zo goed als zeker, want hij tekende eind vorig jaar een nieuw meerjarig contract met Force India. Hülkenberg verlengde zijn deal eind 2014 voor zover bekend daarentegen met slechts één seizoen en heeft er geen geheim van gemaakt vooruit te willen op de grid.

Als het aan Mallya ligt, vindt Force India later dit seizoen dus de weg terug naar boven: “We nemen een voorbeeld aan Williams in 2014”, vertelt hij. “Williams kwam toen langzaam uit de startblokken, maar was in de tweede seizoenshelft een team om rekening mee te houden. Wij hebben nog een lange weg te gaan om dat voor elkaar te krijgen, maar ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken.”