Force India-teambaas Vijay Mallya hoopt dat zijn team door goed te scoren in Brazilië de vijfde plek in het WK veilig kan stellen. Aan coureurs Sergio Pérez en Nico Hülkenberg de taak dat te doen.

“Met een goed optreden tijdens de vorige Grand Prix, die van Mexico, hebben we de vijfde plek in het constructeurskampioenschap weer wat vaster in handen. Met nog twee races te gaan, mogen we niet verzaken. Als we in Brazilië goed scoren, kunnen we de vijfde plek zelfs al veiligstellen. Dat is dan ook het doel en ik weet zeker dat we dat kunnen bereiken als we met beide auto’s punten scoren”, stelt Mallya.

Na twee races waarin Pérez de punten in de wacht sleepte voor Force India, was Hülkenberg uitgerekend in Pérez’ thuisland weer eens de bovenliggende partij. Pérez scoorde echter alsnog punten en hoewel hij denkt dat de safety car hem in Mexico van een beter resultaat heeft afgehouden, heeft hij er voor zijn gevoel wel het maximale uitgehaald. “We presteren de laatste races sowieso goed en ik heb het gevoel dat ik beter rij dan ooit”, vertelt Pérez.

“Het team doet haar werk bovendien ook fantastisch en ik denk dat we dit jaar sterk kunnen afsluiten met nog wat mooie resultaten. Ik ga het raceweekend in Brazilië dan ook met vertrouwen in”, meldt Pérez.

Teamgenoot Hülkenberg doet dat ook, wat niet vreemd is gezien zijn eerdere goede optredens in São Paulo. “Interlagos heeft me altijd goed gelegen. Ik veroverde er in 2010 de poleposition en in 2012 reed ik er in de race aan de leiding. Ik heb er tot op heden altijd punten gescoord en voel me er duidelijk goed thuis. Ik denk dan ook dat we competitief zullen zijn en hopelijk kunnen we een goed resultaat behalen.”

WK
Met een score van 112 punten, staat het als vijfde geklasseerde Force India 41 punten voor op haar directe achtervolger Lotus. Als Force India er in Brazilië in slaagt haar voorsprong uit te breiden tot meer dan 43 punten, is het zeker van de vijfde plek bij de constructeurs. Voor Force India wordt dit dan de beste eindklassering in haar bestaan.