Het voormalige Force India wilde haar teamnaam voor 2019 eigenlijk in Lola veranderen, maar nadat dat plan geen doorgang vond, heeft het toch aan Racing Point vastgehouden.

De toevoeging Racing Point kwam afgelopen zomer al in de teamnaam te staan na de overname van Force India door de Canadese modemiljardair Lawrence Stroll en consorten.

Het plan om de teamnaam te veranderen, bestond ook toen het nog eigendom was van de vorige eigenaar Vijay Mallya al, maar kwam in een stroomversnelling na de overname.

Lees ook: Force India dubt nog over nieuwe teamnaam

Volgens RaceFans.net heeft de renstal geprobeerd zich verschillende namen met Formule 1-geschiedenis aan te meten, maar heeft dit niet rond gekregen. Het blijft dus Racing Point, dat haar nieuwe kleurstelling en teamkleuren 13 februari aanstaande presenteert.

Lees ook: Force India heet voortaan Racing Point F1

Een van de alternatieve namen waar Racing Point dus aan dacht was Lola, zo weet RaceFans te melden, naar de beroemde Britse chassisconstructeur die van de jaren zestig tot en met negentig – met wisselend succes – met verschillende (klanten)teams werkte.

In 1997 was Lola voor het laatst actief in de Formule 1, maar wel voor het eerst met een eigen fabrieksteam. Het liep uit op een fiasco. Meer over Lola’s mislukte Formule 1-avontuur lees je hier.

De Lola-naam was in 1997 voor het laatst in de Formule 1 aanwezig. Lola probeerde het toen met een eigen team, maar dat werd een ramp.