*

Formule 1 introduceert ‘Grid Kids’

Eelco den Boer

Eelco den Boer

5 februari 2018 15:25

Formule 1 introduceert ‘Grid Kids’
Sutton Images

Geen gridgirls meer op de startopstelling vanaf dit seizoen, maar wel kinderen. FOM en FIA introduceren ‘Grid Kids’ om de ceremonie voor de start ‘relevanter en interessanter’ te maken, met name voor de jonge fans.

De Grand Prix-organisaties en lokale autosportbonden selecteren namens de Formule 1 jongeren die actief zijn in de kart- of autosport. Zij mogen dan de 20 coureurs vergezellen op de grid. Samen met hun familie krijgen ze op die manier een unieke kans om de Formule 1 van dichtbij mee te maken.

“Een buitengewone belevenis voor deze jongelingen”, zegt FOM-directeur Sean Bratches. “Ze mogen naast hun helden staan, terwijl die zich voorbereiden op de race. Het zal ze motiveren om te blijven rijden, trainen en leren zodat zij daar op een dag opnieuw zullen staan. Ik kan me geen betere manier voorstellen om een nieuwe generatie Formule 1-helden te inspireren.”

FIA-president Jean Todt vult aan: “Het doet ons deugd om de kampioenen van de toekomst deze kans te geven. De Formule 1 is de koningsklasse van de autosport en de droom van iedere jonge coureur die actief is in de autosportpiramide van karting naar F1. Voor de autosportbonden is het bovendien een mooie manier om de deelnemers aan nationale kampioenschappen te belonen.”

Gerelateerd