Oostenrijk keert volgend jaar terug op de Formule 1-kalender. Dat heeft Red Bull, eigenaar van het circuit in Spielberg, aangekondigd.

Red Bull stuurde dinsdag een korte verklaring uit waarin het bekendmaakte dat Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz en F1-baas Bernie Ecclestone een overeenkomst hebben gesloten voor een nieuwe Grand Prix van Oostenrijk.

De laatste F1-race in Oostenrijk vond plaats in 2003. Daarna verdween het circuit van de kalender omdat de werkzaamheden aan het circuit stil kwamen te liggen. Inmiddels is de baan weer helemaal opgeknapt, omgedoopt tot Red Bull Ring en gastheer van onder meer de DTM en World Series by Renault. De organisatie moet alleen de benodigde milieuvergunningen zien te bemachtigen. 

Mateschitz wilde de Formule 1 graag terughalen naar zijn thuisland. Afgelopen winter probeerde hij de vrijgekomen plek van de uitgestelde race in New Jersey op te vullen, maar er kon niet op tijd overeenstemming worden bereikt. Daarop besloot Red Bull zich op volgend jaar te richten.

De kalender voor 2014 moet nog worden vastgesteld door de FIA, maar de Grand Prix van Oostenrijk zou op 6 juli worden ingepland. 

Foto: In 2003 reed er voor het laatst een volledige F1-veld over het circuit in Spielberg