Nick Heidfeld belandde vandaag in beide trainingen in de banden, maar slaagde er tot zijn eigen verrassing toch in een vijfde en achtste tijd te realiseren.

Heidfeld steekt zijn hand schuldbewust in eigen boezem waar het zijn uitstapjes naast de baan betreft: “Het was in beide gevallen mijn schuld”, erkent de Duitser, die tot twee keer toe schade reed aan de voorzijde van zijn R31.

Ondanks dat hij door zijn off-road excursies minder ronden heeft kunnen doen dan hij gehoopt had, ziet Heidfeld absoluut mogelijkheden voor de rest van het weekend: “Het was echt verrassend om te zien hoe snel mijn tijden alsnog waren”, constateert hij.

“Er zit natuurlijk nog wel meer in de auto – en ik moet bekennen dat het gat naar de kop iets groter was dan ons lief is – maar in Maleisië hebben we tijdens de vrije trainingen ook niet veel ronden kunnen afleggen, dus hopelijk is het een soort voorteken dat er een goed resultaat aankomt.”

Teamgenoot Vitaly Petrov kende twee fout- en probleemloze sessies en eindigde tweemaal als negende. “We hebben veel werk kunnen doen en geen problemen gehad, dus behalve met de rondetijden kunnen we tevreden zijn over vandaag”, spreekt de Rus, alvorens hij benadrukt dat men bij Renault weet wat men nu te doen staat: “We kunnen nog wel wat sneller en moeten dus blijven pushen.”