Sir Frank Williams, oprichter en eigenaar van het Williams F1 Team, heeft afgelopen maandag het ziekenhuis mogen verlaten. Dat meldt zijn dochter en teambaas, Claire Williams. Frank Williams lag daar al sinds begin september met een longontsteking.

De 74-jarige Frank Williams lag al sinds begin september in het ziekenhuis met een serieuze longontsteking, die hij opliep na de Grand Prix van Italië. De longontsteking was zo serieus, dat Claire Williams de afgelopen twee maanden niet met het team is meegereisd naar de Grands Prix om haar vader bij te staan.

Tijdens de bekendmaking van de Williams-coureurs voor 2017, sprak Claire Williams eindelijk de verlossende woorden: “Ik ben zeer verheugd en blij om te mogen zeggen dat hij weer thuis is, en met ons terug in de fabriek. Hij heeft het ziekenhuis op maandag verlaten.”

“Zoals iedereen inmiddels weet, heeft hij een longontsteking opgelopen na de Grand Prix van Italië in Monza, en heeft hij al sinds begin september in het ziekenhuis gelegen”, verklaarde Claire Williams nogmaals. “Het was een langzaam herstel, maar ik ben zeer verheugd om te kunnen zeggen dat hij weer helemaal de Frank is die wij kennen en waar we van houden. Het is heerlijk om hem weer bij het team te hebben.”

Het komende seizoen wordt een mijlpaal voor het Williams F1 Team, aangezien het in 2017 veertig jaar geleden is sinds Frank Williams het team oprichtte. Ter ere van dit feit zal de auto van het komende seizoen de naam ‘FW40’ dragen.