Volgens zijn oude rivaal Heinz-Harald Frentzen is Michael Schumacher niet meer de coureur van weleer, aangezien de huidige Mercedes-coureur volgens Frentzen door zijn leeftijd minder goed is geworden.

 

Frentzen, zelf 44, denkt dat zijn 42-jarige landgenoot niet meer zo scherp is als vroeger: “Als je ouder wordt, ga je twijfelen en wordt het lastig om te bepalen waar en wanneer je kunt pushen en risico’s kunt nemen”, stelt Frentzen in gesprek met het Indiase persbureau Indo-Asian News Service.

 

Frentzen, die in India was om zijn deelname aan de nieuwe Indiase raceklasse i1Supercar Series bekend te maken, denkt dat Schumacher in zijn nadagen als Formule 1-coureur nooit meer zijn oude niveau zal halen. “Volgens mij is hij in die fase van zijn Formule 1-loopbaan beland waarin je door de twijfel en je leeftijd per ronde altijd een paar tienden tekort komt.”

 

Dat zijn eigen Formule 1-carrière hem niet heeft gebracht waar hij toen hij jonger was op had gehoopt, zit Frentzen naar eigen zeggen niet dwars: “Ik heb goede en slechte races meegemaakt, maar heb de Formule 1 niet gemist sinds ik eind 2003 afscheid heb genomen”, zegt de coureur die in zijn jeugd als net zo’n groot talent als Schumacher te boek stond.

 

Dat Schumacher met zijn zeven kampioenschappen en 91 overwinningen ook veel meer uit zijn loopbaan heeft weten te halen dan de drie Grand Prix-zeges die Frentzen kan overleggen, kan Frentzen tegenwoordig ook prima plaatsen: “Ik nam telkens de verkeerde beslissingen voor mijn loopbaan, terwijl Michael de juiste keuzes maakte.”

 

“In 1994 werd ik bijvoorbeeld benaderd door Williams om Ayrton Senna na zijn overlijden te vervangen, maar Sauber had me de kans geboden Formule 1-coureur te worden en ik wilde dat team daarom niet in de steek laten. Toen ik in 1997 vervolgens toch nog bij Williams terecht kwam, was het echter niet meer hetzelfde team als eerder”, aldus de Duitser wiens vriendin Corinna hem in 1991 voor Schumacher verliet, die vervolgens in 1995 met haar trouwde