Robin Frijns werkte vandaag zijn eerste échte Formule 1-test af. Hij noteerde op het circuit van Abu Dhabi in een Sauber de vierde tijd, maar reed geen moment met weinig brandstof aan boord.

Boven hem in de tijdentabel staan alleen twee McLaren-coureurs en een Red Bull Racing-rijder. Frijns noteerde zijn beste tijd in het slotstuk van de testdag: 1:43.775. Hij gaf ruim een seconde toe op dagsnelste Kevin Magnussen van McLaren.

“Dit was hard werken!”, zei Frijns na afloop. “Aanvankelijk vond ik het niet zwaar maar plotseling begon ik van alles te voelen, vooral tijdens het remmen. Ik ben nu erg moe en weet nu dat ik meer moet gaan trainen.”

Sauber liep niet te hard van stapel met de 21-jarige coureur. “We begonnen met wat installatierondjes zodat ik aan de auto en het stuurtje kon wennen. Dat was nog niet zo makkelijk. ’s Middags vond ik het lastig om de bandentypes te leren kennen.”

“Ik heb alleen nog maar op Michelin-banden gereden. Op de medium en zachte banden van Pirelli vond ik het na een ronde al lastig. Ik had het gevoel dat ik ze steeds slechter behandelde toen ik er juist voorzichtiger mee om wilde gaan.”

“Ik heb nog veel te leren”, weet Frijns daarom ook. “Tijdens mijn snelste ronde, op zachte banden, maakte ik een fout. Ik had dus sneller gekund. Het team heeft het vandaag geweldig gedaan en daar wil ik ze voor bedanken.” 

Lees meer over het optreden van Robin Frijns in het nieuwe nummer van Formule 1, vanaf vrijdag in de winkel en zaterdag in de brievenbus van abonnees.