Robin Frijns is afgelopen weekend kampioen geworden in de Formule Renault Eurocup. De twintigjarige Limburger pakte de titel met nog een raceweekend te gaan.

Frijns eindigde in de eerste van de twee races op het circuit Paul Ricard als vierde, waardoor zijn voornaamste rivaal Carlos Sainz junior nog een kans op het kampioenschap maakte. De Spanjaard was vastbesloten die kans te verzilveren en nam in de tweede race resoluut de leiding, met Frijns in zijn kielzog.

Na zes ronden slaagde Frijns er echter in Sainz te passeren. Hoewel de zoon van rallylegende Carlos Sainz nog wel probeerde zijn titeldroom in leven te houden, kon hij Frijns niet meer voorbij. Met nog een raceweekend te gaan is de voorsprong van de Nederlander daarmee onoverbrugbaar geworden.

De prestatie van Frijns is opmerkelijk, omdat het zijn eerste jaar in de felbevochten, 35 auto’s sterke klasse is. Ook zijn team Josef Kaufmann Racing debuteert in de Formule Renault Eurocup. Vorig jaar werd de combinatie Frijns/Kaufmann kampioen in de Formule BMW.

“Ik had niet verwacht dat ik al in mijn eerste jaar kampioen zou worden”, zegt Frijns. “Het niveau in deze raceklasse is erg hoog, vooral onder de coureurs van het Red Bull Juniorteam. In het begin van het jaar had ik het dan ook best moeilijk, maar gaandeweg kregen we het voor elkaar.”

Frijns houdt aan zijn titel een geldbedrag van 500 duizend euro over, te besteden in de Renault World Series. “Ik weet nog niet precies wat het plan is voor volgend seizoen, maar nu ik kampioen ben, gaan er wel veel deuren open”, aldus Frijns.