Dirt Showdown is een afgeleide van de Dirt-reeks. Het rallyrijden waaruit de serie is voortgekomen, is helemaal op de achtergrond verdwenen en daarentegen concentreert het spel zich op sprintraces en stuntdemonstraties.

Racepuristen gruwen er wellicht van, maar voor gameliefhebbers die van spektakel houden is het gruwelijk in de positieve zin van het woord. Showdown is een arcade game en dat betekent dat realisme, afgezien van de graphics, ver te zoeken is. Aan het afstellen van de auto’s valt geen tijd te verspillen, het is een kwestie van instappen en knallen.

Vrij letterlijk, want lang niet in alle races gaat het erom als eerste aan de finish te zijn. Tot de verschillende spelvarianten behoren ook destruction derby’s en gymkhana, het stuntrijden dat bekend is geworden door de capriolen van Ken Block. Toch spelen ook hier wagenbeheersing en vooral koersinzicht een belangrijke rol.

De besturing is simpel maar effectief. Spectaculaire crashes kunnen direct worden teruggekeken of zelfs worden geplaatst op YouTube, zodat je ze aan je vrienden kan laten zien. Nog leuker is het natuurlijk om samen met je vrienden te spelen. Dat kan met zijn tweeën via splitscreen of een online multiplayermodus voor acht spelers.

Wil jij ook Dirt Showdown spelen? Vul dan hier het deelnameformulier in en maak kans op een exemplaar voor PS3