De aard van het circuit van Silverstone legt volgens Pierre Gasly de ‘zwakke punten van AlphaTauri bloot’. De Fransman hoopt op verbetering na een tegenvallende vrijdag, maar verwacht niet dat dat makkelijk zal worden.

AlphaTauri zal na de vrijdagtrainingen op Silverstone hopen nog wat extra tienden te vinden in de afstelling, anders wordt het een tegenvallend weekend voor het team. De verschillen in het middenveld waren klein, dusdanig dat Yuki Tsunoda op 1,3 seconden van Carlos Sainz op de zestiende plaats terechtkwam en Pierre Gasly achttiende werd.

De aard van het snelle Silverstone legt volgens Gasly de zwakke punten van de AlphaTauri bloot. “Je hebt van die lange bochten van 180 graden, die zijn meestal niet onze favorieten, en ook veel hoge snelheden zoals in bochten 1 en 2, Maggotts en Becketts. En dat is waar we lijken te worstelen”, legt Gasly uit.

Lees ook: Gasly verwacht geen eenvoudig weekend voor AlphaTauri in Silverstone

Dat gold op de vrijdag minder voor McLaren, dat juist goed presteerde met de derde en negende tijd. “Zij zijn behoorlijk snel in dit soort bochten en dat hebben we vandaag gezien”, stelt Gasly vast.

Toch zou er nog wat tijd op tafel moeten liggen voor Gasly, die met schade aan de AT03 te maken had. “Aan onze kant van de garage hebben we al vroeg wat onderdelen van de auto beschadigd, dus dat maakte het duidelijk nog erger. Maar ik denk dat we over het algemeen gewoon tempo tekort komen, dus we zullen moeten kijken of we met oplossingen kunnen komen”, aldus de Fransman.