Het wordt geen eenvoudig weekend voor AlphaTauri in Silverstone, verwacht Pierre Gasly. De Fransman is wat sceptisch over de kansen van zijn team vanwege de huidige staat van de AT03 en het uitblijven van updates om de situatie te verbeteren.

Het seizoen loopt nog niet zoals verwacht voor AlphaTauri. Het team onder leiding van Franz Tost staat slechts zevende bij de constructeurs met 27 punten uit negen races. Met name Gasly is kritisch geweest over de prestaties van het team dit seizoen en dringt aan tot verbeteringen aan de situatie, al zal dat in Silverstone nog niet gebeuren.

Enkele teams, waaronder Mercedes en Williams, hebben al aangegeven met updates te komen, maar AlphaTauri moet het opnieuw met de bolide doen die in Canada nul punten scoorde. Hoewel Gasly geniet van het snelle en uitdagende Silverstone, verwacht hij ook daar geen wonderen voor AlphaTauri.

Lees ook: Officieel: Gasly rijdt ook volgend seizoen voor AlphaTauri

“We moeten zien hoe we hier presteren, want als we eerlijk zijn weten we dat we wat aero tekortkomen en we kunnen verwachten dat dit geen eenvoudig weekend voor ons zal zijn”, blikt Gasly vooruit. “We zullen er nog steeds alles aan doen om het meeste uit het pakket te halen dat we nu hebben, terwijl we wachten op enkele upgrades die binnenkort zullen arriveren.”

Het gaat er voor nu vooral om dat AlphaTauri kan toeslaan als er zich kansen voordoen. “Zelfs als Silverstone op papier lastig voor ons zal zijn”, stelt Gasly. “Het is een thuisrace voor Red Bull en in zekere zin ook voor ons, aangezien onze aerodynamica-afdeling en windtunnel niet ver van de baan zijn gevestigd.”