Pierre Gasly zegt dat hij met de Toro Rosso ‘natuurlijker’ kan rijden dan met de Red Bull. De Fransman heeft een beter gevoel in de auto en merkt dat het team elk weekend stappen maakt. Daarnaast maakt hij zich geen zorgen om de vergelijkingen met zijn teamgenoot Daniil Kvyat.

Tijdens de zomerstop maakte Red Bull bekend dat Gasly plaats moest maken voor Alexander Albon. De Fransman keerde op zijn beurt terug naar Toro Rosso, waar hij in 2017 zijn Formule 1-debuut maakte. De 23-jarige Gasly merkt na drie races al een verschil tussen de Red Bull en de Toro Rosso. ”Ik ben er niet in geslaagd om te rijden zoals ik voorheen had gewild. Nu heb ik het gevoel dat ik kan doen wat ik voel, wat natuurlijker is voor mij”, zegt Gasly tegen de verzamelde media, waaronder FORMULE 1.

”Vooral met het werk wat we doen met de engineers en het hele team. Na een race zijn er verbeterpunten, na de tweede race zijn er verbeterpunten maar ik heb het gevoel dat we elk weekend stappen maken. Ik heb ook een beter gevoel in de auto en gedurende het weekend krijg ik de auto zoals ik hem wil hebben”, aldus Gasly.

Lees ook: Verstappen en Albon als underdog: ‘Baan Sotsji niet ideaal voor ons’

Gasly had een prima weekend in Singapore. De 23-jarige Fransman reed zelfs, al was het voor korte tijd, op de tweede plaats achter Antonio Giovinazzi. Uiteindelijk eindigde Gasly op de achtste plaats, zijn beste prestatie sinds zijn terugkeer bij Toro Rosso. ”Dit soort zondagen zijn de zondagen waarvan ik geniet. Hoewel het moeilijk is om hier in te halen, had ik een aantal mooie gevechten en zijn we erin geslaagd om een aantal posities goed te maken, ook al kwam de eerste safety car-situatie ons niet goed uit. We hebben gepusht, de auto voelde goed en konden een aantal auto’s inhalen voor de achtste plaats”, aldus Gasly.

Foto: Motorsport Images

Completere coureur
De Toro Rosso-coureur maakt zich geen zorgen om de vergelijkingen met zijn teamgenoot, Daniil Kvyat. ”Ik wil me daar niet op focussen. Ik weet van mezelf dat ik zal verbeteren, wanneer we meer races hebben gehad en als ik meer een gevoel heb met de auto dat ik weet dat als ik iets doe, wat er dan gebeurt. Daarom denk ik ook dat ik wat consistenter zal worden. We zijn blij met het niveau en de progressie die we maken. Je belangrijkste rivaal blijft altijd je teamgenoot, dus het is fijn om hem te kunnen verslaan”, aldus Gasly.

Gasly zegt dat het geen afleiding is dat er een eventuele terugkeer naar Red Bull, wat gesuggereerd werd door Red Bull-adviseur Helmut Marko, in zit voor hem. ”Om eerlijk te zijn ben ik gestopt met het lezen van en kijken naar alle praatjes, omdat er zoveel zijn. Ik moet me richten op mijn werk en ik ben op dit moment behoorlijk blij met hoe het gaat. Ik ben blij met Toro Rosso en ik richt me op het worden van een completere coureur”, zo sluit Gasly af.

Lees ook: Marko: ‘Albon of Gasly in 2020 naast Verstappen, Kvyat blijft bij Toro Rosso’