Toro Rosso probeerde het vandaag eens met een iets andere aanpak van het weekend, maar het leidde toch weer gewoon tot posities aan de staart van het middenveld.

Het team koos ervoor te beginnen met lange runs, omdat het vreesde dat regenbuien het programma in de war zouden schoppen. De regen bleef uit, maar door zijn noeste arbeid ’s ochtends was Jaime Alguersuari ’s middags vroeg klaar.

“Ik reed in de ochtendsessie meer ronden dan wie dan ook, maar toch heb ik geen duidelijk beeld van de banden”, vertelt de Spanjaard. “Ik verwacht dat we het in de kwalificatie meer moeilijk gaan krijgen, maar dat het in de race beter zal gaan.”

Teamgenoot Sebastien Buemi vult aan: “We staan ongeveer op dezelfde plaats als de laatste twee races. Dat betekent dat we iets aan snelheid te kort komen. Gelukkig veranderden de omstandigheden op de baan niet al te veel, zodat we de data goed kunnen analyseren.”

“Ik was niet zo gelukkig met de wegligging van de auto, dus hebben we de afstelling drastisch omgegooid”, vervolgt Buemi. “Tegen het eind van de sessie kwam ik in de buurt van de limiet, dus met een beetje fijnslijpen kan het morgen beter gaan.”