Zolang Nico Hülkenberg in de Formule 1 voor een fabrieksteam rijdt, lijkt een terugkeer naar Le Mans uitgesloten. De Duitser won de prestigieuze 24-uursrace in 2015.

In 2016, toen hij nog voor Force India racete in de Formule 1, was Hülkenberg vervolgens niet in staat zijn Le Mans-kroon te verdedigen, omdat de race op dezelfde dag was als de Grand Prix van Europa. In 2017 botst de Formule 1-kalender niet met Le Mans, maar nu hij naar het fabrieksteam van Renault is overgestapt, sluit Hülkenberg een terugkeer naar Le Mans voorlopig uit.

“Als je bij het fabrieksteam van een automaker zit, ben je daaraan gecommitteerd”, verklaart Hülkenberg, die zegt daarom ‘geen trek’ te hebben in een Le Mans-comeback in 2017. “Toen ik bij Force India zat, was het in die zin makkelijker, want bij Force India had ik niet met een automaker te maken”, vervolgt de Duitser, die Le Mans in 2015 won met Porsche.

Hülkenberg gaf eerder aan graag nog eens mee te willen aan de illustere race, maar liet na zijn overstap naar Renault in een interview met Formule 1 al weten dat dit er voorlopig niet in zou zitten. Dat heeft hij nu bevestigd bij de presentatie van de Renault R.S. 17. Daar is hij niet rouwig om. “Het zit goed zo”, verklaart hij. “Ik heb Le Mans nu een keer gedaan en daarbij het geluk gehad gelijk te winnen. Daar moet ik het nu maar even bij laten, maar misschien kan ik er in de toekomst wel terugkeren.”

Hülkenberg tijdens de presentatie van de Renault R.S.17.