Hoewel in 2014 zowel het technisch als sportief reglement flink op de schop gaat, wordt er geen verplicht aantal pitstops per coureur per race ingevoerd. Dat meldt de BBC.

Volgens de BBC hebben de teams die samen met de FIA en de FOM de F1 Strategy Group vormen (te weten: Red Bull, Ferrari, McLaren, Mercedes, Lotus en Williams) het plan weggestemd om met ingang van 2014 minimaal twee verplichte pitstops per coureur per race te maken.

Het voorstel is – net zoals onder meer het het toekennen van vaste startnummers en het geven van dubbele punten voor de finalerace – besproken, maar in tegenstelling tot deze andere voorstellen is het ‘pitstopplan’ verworpen.

De BBC meldt dat de teams tegen het pitstopplan gestemd hebben omdat ze vinden dat het uitdokteren van een goede strategie minder belangrijk wordt door een verplicht aantal stops en elke race ‘eenzelfde format’ zou krijgen en ’te kunstmatig’ zou worden.

Minimumgewicht
Een ander voorstel dat door de teams terzijde is geschoven, is het verhogen van het minimumgewicht voor 2014. Ferrari, Mercedes en Lotus hebben voorkomen dat het minimum van 690 naar 700 kilo wordt verhoogd, ondanks dat al wel is besloten dat de gewichtslimiet in 2015 sowieso naar 700 kilo gaat.