*

George Russell: ‘Nederland is leuk, en zeker in Friesland heb je mooie plekken’

Daan de Geus

Daan de Geus

15 september 2019 12:00

George Russell: ‘Nederland is leuk, en zeker in Friesland heb je mooie plekken’
Motorsport Images

George Russell imponeert in de achterhoede. De jonge Brit is een groot talent, maar ook nog een beetje de grote onbekende – al heeft hij een opvallende link met Nederland. Russell heeft een relatie met de zus van Nyck de Vries, en mag hier graag komen. “Al springt er niet echt iets uit in de Nederlandse keuken.”

Het is voor elke coureur belangrijk, en Russell is geen uitzondering: even loskomen van de Formule 1. Even een andere omgeving opzoeken, lekker ontspannen. Zo trok Russell eerder dit jaar door de Franse bergen en eilandhopte in de zomerstop in Griekenland. Maar hij is ook weleens in Nederland te vinden. In Sneek, om precies te zijn, vanwege zijn relatie met Seychelle de Vries. “Al kom ik er niet zo vaak als zou moeten”, erkent de jonge Brit grinnikend. “Ik zit al zo vaak in het vliegtuig, dus het laatste wat ik wil als ik thuis ben, is weer een vlucht pakken.”

Lees ook: Russell: ‘Haatberichten van Kubica-fans zijn best wel kwetsend’

Dus vliegt zijn vriendin, tegen wiens broer Russell vorig jaar nog Formule 2 racete, vaak naar zijn woonplaats Oxford. Maar Sneek, en Friesland, Russell mag er desondanks graag komen: “Ik vind Nederland een leuk land, en zeker in Friesland heb je mooie plekken.”

Nederlands of Fries spreekt hij nog niet. “Maar Seychelle en Nyck spreken volgens mij ook gewoon Nederlands”, zegt hij terwijl hij toegeeft dat hij de twee talen niet goed kan onderscheiden. Als enigszins vaste bezoeker van Friesland heeft Russell uiteraard al wel op schaatsen gestaan. “We zijn twee keer wezen schaatsen, maar ik schaamde me voor mezelf!”, lacht hij. “Ik ben er niet zo goed in, het is niet echt mijn ding.”

Datzelfde geldt, zegt hij zonder het kwaad te bedoelen, voor de Nederlandse keuken. Er is ‘niet echt iets wat eruit springt’ qua typisch Hollandse kost. “Niet dat ik het niet lust als ze het maken, hoor, maar ik zou het niet zo snel in een restaurant bestellen.”

Lees ook: Russell vreest niet voor zijn reputatie: ‘Alleen Claire Williams en Toto Wolff weten hoe het zit’

In de nieuwste editie van FORMULE 1, nr.13, lees je een uitgebreid interview met Williams-coureur en Mercedes-talent George Russell. Behalve over wat hem aan Nederland bindt, gaat het ook over zijn allereerste autorace (“in een Citroën 2CV, echt apart!”) en zijn gebrek aan hobby’s, maar voorliefde voor PowerPoint. FORMULE 1 nr.13 is nu in de winkel te koop!

Lees meer over

Russell Williams