Nieuw en exclusief in de Formule 1 Shop: een uniek 1:43-schaalmodel van Max Verstappens Red Bull RB12 uit Brazilië, met regenbanden, de oranje helm en parc fermé-bord met P3 erop.  

Dit exclusieve model is ook de eerste RB12-replica met regenbanden.

Het was misschien wel zijn beste race van het jaar, ondanks de zege in Spanje. Het was de wedstrijd waarna de vergelijkingen met grootheden als Ayrton Senna en Michael Schumacher weer volop werden gemaakt. Zó indrukwekkend was wat Max Verstappen in de Braziliaanse regen op Interlagos liet zien.

Het begon al met de inhaalactie van ver terug op Kimi Räikkönen in bocht één en daarna natuurlijk de move buitenom, eerst uit de spray en daarna vol erlangs, bij Nico Rosberg bij het uitkomen van de Senna-S. Uiteraard was er ook nog de save van het jaar, later in de race. En daarna die geweldige laatste ronden waarin Verstappen – teruggevallen door een verkeerde strategische keuze van Red Bull – het allemaal nog eens even dunnetjes overdeed met een fantastische inhaalslag en geweldige inhaalacties op het natte Interlagos op onder meer teamgenoot Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel, Carlos Sainz en Sergio Pérez.

Dit is het eerste 2016 Verstappen-model met de oranje helm, daarnaast komt dit model met parc fermé-bord.

De derde plek was zeer felbevochten, verdiend en spectaculair. Verstappen toverde, danste door de regen, gaf een masterclass. Zoals de zege in Spanje niet vergeten zal worden, is ook de Grand Prix van Brazilië er eentje die herinnerd zal worden. Om die herinnering nu ook tastbaar te maken, is er dit exclusieve, alleen in de Formule 1 Shop beschikbare 1:43-model van Spark Models.

De replica van de RB12 is het eerste model met Verstappen met de oranje helm waar hij sinds de Grand Prix van België in de tweede seizoenshelft van 2016 mee reed, net zoals dit het eerste Red Bull R12-model met regenbanden is. Ook is het natuurlijk een model gebaseerd op een specificatie van veel later in het seizoen. Vergeleken met bijvoorbeeld de replica van de RB12 zoals die er bij de door Verstappen gewonnen Grand Prix van Spanje uitzag, zijn de tijdens het seizoen gemaakte ontwikkelingen en veranderingen aan de RB12 dus ook echt duidelijk zichtbaar. Dit model komt verder als extra met speciaal gemaakt parc fermé-bord – uiteraard ook op schaal – zoals dat voor de auto’s staat als ze na de race geparkeerd worden. In dit geval dus met het nummer drie erop, maar zonder het officiële FIA F1-logo (omdat dit simpelweg niet hiervoor gebruikt mag worden).

Deze exclusieve replica komt genummerd en in een luxe giftbox.

Dit bijzondere model is genummerd, van hoge kwaliteit en wordt uitgeleverd in een oplage van 750 stuks, in luxe giftbox-verpakking. Verstappens RB12 uit de Grand Prix van Brazilië in 1:43 kost € 99,95 (exclusief verzendkosten) en is alleen verkrijgbaar in de Formule 1 Shop, waar hij nu direct verkrijgbaar is. Klik hier om dit uitzonderlijke schaalmodel te bestellen. Hiervoor geldt wel: op is op. Klik hier voor een compleet overzicht van Verstappen-items in de Shop.