Nieuw in de Formule 1 Shop: een schitterende 1:18-replica van de Toro Rosso STR11 waarmee Max Verstappen begin 2016 racete en promotie verdiende naar Red Bull.

Natuurlijk, er zijn al modellen van Verstappen in een Red Bull, maar beginnen en je weg omhoog op de autosportladder werken doe je maar één keer, waarbij dit model een mooie herinnering is aan Verstappens beginperiode in de Formule 1.

Verstappen met de blauwe variant helm.

Vier races reed Max Verstappen met de STR11, waarin hij dertien punten scoorde. Zijn beste resultaat achter het stuur van deze Toro Rosso was een zesde plek in Bahrein, wat ook de race is waar deze replica op is gebaseerd. Dit is dus ook met de blauwe helm die Verstappen begin 2016 bij Toro Rosso droeg.

In 1:18 is dit een flink model van een coureur die nu al een grootheid is in de Formule 1, en het ziet er fantastisch uit. De replica komt uit Minichamps resin-lijn, wat betekent dat het kunsthars-model van hogere kwaliteit is en in een beperkte oplage wordt uitgeleverd.

Een exclusief model, dus, met natuurlijk een bijzondere geschiedenis. De STR11 was Verstappens tweede Toro Rosso, de STR10 waarmee hij in 2014 testte niet meegerekend. Hij vervolgde er zijn harde teamstrijd met Carlos Sainz mee, en imponeerde.

De 1:18 STR11 van Minichamps.

In Australië ruzieden Sainz en Verstappen, die razendsnel was, zich naar de negende en tiende plek, inclusief touché. Verstappen reed daarna dus in Bahrein naar de zesde plek. Punten volgden ook in China, waar Verstappen strijdlustig inhaalde.

In Rusland viel Verstappen uit. Daarna volgde de move naar Red Bull. Er was indruk genoeg gemaakt, in slechts één seizoen plus vier races. De Toro Rosso STR11 is een onmiskenbaar onderdeel van Verstappens weg naar de top, en zeldzaam in 1:18.

Dit model van Minichamps kost € 189,95 en is per direct verkrijgbaar in de Formule 1 Shop. Het model is hier te bestellen. Zie de Shop voor meer informatie en de leveringsvoorwaarden. Een compleet overzicht van de Verstappen-modellen in de Shop is hier te zien.