Enigszins verrassend maakt Antonio Giovinazzi dit weekend zijn Grand Prix-debuut. De Italiaan doet dat vanaf de zestiende startplek nadat hij Q2 net misliep in de kwalificatie.

Zo zorgde Giovinazzi, die Pascal Wehrlein vervangt bij Sauber, bijna voor nóg een verrassing, maar de coureur die eigenlijk in dienst is van Ferrari kwam 0.183 seconde te kort om het uit Q1 te redden.

“Dit is een hele speciale dag voor me, die het begin vormt van mijn eerste Grand Prix-weekend”, vertelt Giovinazzi, die in VT3 zijn eerste meters in Melbourne maakte, nadat Wehrlein vrijdag nog reed.

“Ik ben heel blij met hoe het vandaag ging, want het scheelde dus maar een paar tienden of ik had Q2 gehaald. Zondag wacht ons een lange race waarin van alles kan gebeuren, dus ik ga mijn best doen er het maximale uit te halen”, belooft Saubers gelegenheidscoureur.

Vaste waarde Marcus Ericsson was ondertussen degene die ervoor zorgde dat Giovinazzi in Q1 bleef steken, want de Zweed legde nét beslag op het laatste plekje in Q2. Daarin werd hij vijftiende. “Een redelijke kwalificatie”, resumeert hij.

“Mijn ronde in Q1 was goed en het tweede kwalificatiedeel begon ook zo, maar toen ging ik wat te wijd en verloor ik tijd in bocht negen. De vijftiende startplek is echter alsnog een prima uitgangspositie.”