Timo Glock heeft zijn contract met Virgin Racing verlengd. Zo is vanmorgen bekendgemaakt.

“Het was een eenvoudige beslissing”, zegt Glock. “Tot dusver hebben we het lastig gehad, maar we zijn allemaal toegewijd om het team succesvol te maken. Ik heb de moeilijke tijden meegemaakt, nu breken hopelijk de goede tijden aan. De technische samenwerking met McLaren is in ieder geval een duidelijk teken dat Virgin hogerop wil.”

Glock wil volgend jaar samen met Virgin de stap maken naar het middenveld. “We moeten regelmatig in Q2 komen en mikken op puntenfinishes. En misschien wel een podiumplaats. Er werd wel eens lacherig gedaan toen ik bij Toyota zei dat ik voor het kampioenschap wilde gaan, maar je moet doelen hebben en hard werken om die proberen te realiseren.”

Motivatie is volgens Glock geen probleem. “Ik krijg vaak de vraag hoe ik het nog kan opbrengen om te vechten voor P20. Maar ik geniet van de Formule 1 en probeer altijd het maximale uit de auto te halen. Om welke positie het dan ook gaat. Er waren wel eens momenten dat ik gefrustreerd was, maar dat duurt altijd maar een paar uur en daarna ga ik er weer vol voor.”

De Duitser blijft zeker tot en met 2014 bij de Britse renstal. Dat jaar staat de eerste Grand Prix van Rusland op de kalender, een belangrijk evenement voor Virgin Racing dat deels in handen is van de Russische autobouwer Marussia.