Timo Glock moet zijn thuisrace delen met vijf landgenoten, maar dat maakt het gevoel er niet minder speciaal om. Zo stelt de Duitser.

“Ik kijk ernaar uit weer te rijden voor de Duitse fans”, zegt Glock. “Het is geweldig om hun steun te voelen en om mijn vrienden en familie in de buurt te hebben. Het geeft een bijzonder gevoel. Dat is moeilijk te omschrijven.”

Voor de Nürburgring zelf heeft Glock wel een omschrijving paraat. “Een erg leuk circuit”, aldus de Virgin-coureur. “Het eerste deel is nogal technisch, maar daarna is het eigenlijk vrij makkelijk.”

“Ik heb hier in het verleden veel goede resultaten behaald, zowel in de Formule BMW, Formule 3, GP2 als Formule 1”, vervolgt Glock. Een topklassering zit er dit jaar niet in, maar de Duitser belooft desalniettemin zijn uiterste best te doen. “Net als elke race zal ik ook nu er weer alles aan doen om een sterke prestatie neer te zetten.”

Teamgenoot Jérôme d’Ambrosio heeft vertrouwen in een positief weekend. “Ons opreden in Silverstone heeft ons veel vertrouwen gegeven”, zegt de Belg. “De Nürburgring staat bekend om onderstuur, dus in de vrije trainingen richten we ons erop dat tot een minimum te beperken. De grootste uitdaging wordt echter de banden op temperatuur houden, aangezien het hier gewoonlijk niet erg warm is.”