Virgin Racing maakt moeilijke tijden door, maar coureur Timo Glock heeft in Barcelona een klein lichtpuntje gezien en hoopt daar in Monaco op te kunnen voortborduren.

“Het was een goed resultaat om beide auto’s in Spanje aan de finish te krijgen, terwijl we het daar ook iets beter hebben gedaan dan we vooraf hadden verwacht”, verklaart Glock zijn gematigde optimisme.

“We hebben dus een goede basis gelegd voor de wedstrijd in Monaco”, vervolgt de Duitser, voor wie racen in de straten van het stadstaatje naar eigen zeggen altijd bijzonder blijft: “Het is altijd spannend om er te rijden, ongeacht hoe vaak je het al gedaan hebt”, stelt hij. “Iedere coureur wil het er goed doen, dus ik denk dat we een spannende en actievolle raceweekend tezien krijgen.”

Voor Glocks rookie teamgenoot Jérôme d’Ambrosio wordt het daarentegen de eerste keer dat hij als Formule 1-coureur in Monaco aan de slag gaat.

De 25-jarige Belg, die vorig jaar in de GP2 een zege boekte in Monaco, heeft er erg veel zin in: “Het is echt heel speciaal. Ik heb hier natuurlijk in de GP2 al geracet, maar dat is toch niet te vergelijken met het gevoel dat je krijgt als je met een Formule 1-auto zo dicht langs de vangrails raast.”

“Het wordt echt een test voor me”, denkt d’Ambrosio tenslotte. “Je moet heel snel zijn, maar je kan je geen fouten veroorloven.”