De Grand Prix van Azerbeidzjan, in hoofdstad Bakoe, is de volgende race die is gesneuveld vanwege het coronavirus. De organisatie en de F1 melden gezamenlijk dat de GP tot nader order is uitgesteld.

De race in Bakoe is oorspronkelijk het achtste nummer op de kalender maar was na alle eerder uitgestelde races de voorlopige opener. De organisatie achter de race ziet er weinig in de wedstrijd door te laten gaan te midden van de corona-pandemie, en alle gevolgen van dien.

In het geval van Azerbeidzjan gaat het vooralsnog niet om afstel maar uitstel. De organisatie wil de race namelijk later in het jaar alsnog houden. Voor nu zorgt het coronavirus echter ook in Azerbeidzjan voor te veel problemen en vraagtekens, ook omdat de opbouw van het stratencircuit in Bakoe al snel zou moeten beginnen.

Lees ook: F1 en FIA kunnen kalender wijzigen zonder toestemming teams

Met deze beslissing wordt de Grote Prijs van Canada van 14 juni (aanvankelijk race nummer negen) de seizoensopener. Onder voorbehoud, uiteraard, gezien hoe hard het gaat met het schrappen van Grands Prix. Van de races voor Bakoe zijn Australië, Bahrein, Vietnam, China, Nederland en Spanje al uitgesteld. Formule 1’s kroonjuweel Monaco is in zijn geheel afgelast.

Het Canadese olympische comité heeft al aangekondigd geen atleten af te vaardigen naar Tokio voor de Spelen. Het uitstellen dan wel schrappen van de race in het dichtbevolkte Montreal lijkt met deze stap een kwestie van tijd.

Lees ook: Races in Zandvoort en Barcelona uitgesteld, Monaco afgelast