Melbourne blijft tot en met 2025 het thuis van de Grote Prijs van Australië, zo heeft de Formule 1 bekendgemaakt. Daarmee is ook de toekomst van de Grand Prix van Australië veiliggesteld voor de komende zes jaar.

Melbourne mag zich al sinds 1996 gastheer van de Australische Grand Prix noemen en de stad in de staat Victoria heeft er na 24 edities dus nog geen genoeg van.

Martin Pakula, minister van toerisme, sport en grote evenementen in Victoria, noemt de contractverlenging met de Formule 1 daarbij ‘een geweldig bewijs van het vertrouwen’ dat de sport in de stad en staat heeft. “Ik ben er erg blij mee dat de sport gebruik heeft gemaakt van de optie om de overeenkomst te verlengen”, vertelt hij.

Namens de Formule 1 laat topman Chase Carey weten dat het een logische beslissing was om langer door te gaan met de race in Melbourne. “De race is namelijk een succesnummer gebleken voor Melbourne, Victoria, Australië en fans van over de hele wereld. Ook iedereen die in de Formule 1 werkt, is dol op de race.”

Carey geeft aan dat het feitelijk om een contractverlenging voor twee jaar gaat voor de race op het stratencircuit van Albert Park, met de vorige deal die tot en met 2023 liep en dus is doorgetrokken.

Video: Rondje Albert Park met Giedo van der Garde

“We willen de Grote Prijs van Australië nog spannender en spectaculairder maken, zowel qua sport als entertainment”, vervolgt Carey, die het verder als een positief signaal ziet dat de Formule 1 vorige week al de deal voor de Britse Grand Prix verlengde en nu dus die voor Australië. “Dat laat zien dat meer en meer racepromotors onze langetermijnvisie voor de toekomst van de Formule 1 delen.”

Wanneer de eerstvolgende Grand Prix van Australië wordt gehouden, is ook al bekend: jubileumnummer 25 van de race in Melbourne staat voor 15 maart 2020 op de kalender. De Australische Grote Prijs is dan, volgens traditie, weer de seizoensouverture. Of Australië ook tot en met 2025 de openingsrace blijft, wordt niet vermeld.

Lees ook: F1-seizoen 2020 op 15 maart van start