De Grand Prix van Australië vindt volgend seizoen mogelijk een week eerder plaats. De organisatoren willen de race een week vervroegen, zodat er geen overlap is met de start van de AFL, de Australian Football League.

Dit jaar opende het Formule 1-seizoen traditiegetrouw in Australië en vond de race plaats in het weekend van 24 tot en met 26 maart. Als het aan de organisatoren van de Grand Prix van Australië ligt, vindt de seizoensopening in 2018 een week eerder plaats om overlap met de start van het AFL-seizoen te voorkomen, dat dit jaar op 23 maart begon.

“De eerste race van het seizoen wordt verreden in Melbourne en we zoeken samen met het FOM (Formula One Management, red.) naar een datum”, zegt Andrew Westacott – de baas van de Australische Grand Prix – tegen Fairfax Media. “Het is onze wens om de race op 18 maart te organiseren. Als dat lukt, zijn we er blij. Gaat het niet, dan moet het op de 25e. Het is een van die twee data.”

De Grote Prijs van Australië staat nog tot 2023 op de F1-kalender, die met de terugkeer van de Grand Prix van Duitsland en Frankrijk volgend jaar maar liefst 21 races telt. Vanaf 1996 wordt er in Australië geracet op het circuit van Albert Park in Melbourne. Er zijn geruchten dat Adelaide aast op een terugkeer in de Formule 1, maar daar lijkt vooralsnog niets van terecht te komen.