Het is één van de races waar Bernie Ecclestone een vraagteken bij heeft gezet, maar volgens de burgemeester van Montréal gaat de Grand Prix van Canada gewoon door in 2017.

Hoewel de Grand Prix op het Circuit Gilles Villeneuve onder voorbehoud op de Formule 1-kalender staat, kent Denis Coderre, de burgemeester van racestad Montréal, geen twijfel. “Er is gewoon een Grand Prix van Canada in 2017”, wordt hij geciteerd door persbureau Reuters.

Ecclestone verklaarde eerder deze week nog dat hij het zo net nog niet wat Canada betreft, maar dat hij wel zijn best doet om ‘de race op de kalender te houden’.

De Formule 1 komt sinds 1978 naar Montréal voor de race op het Circuit Gilles Villeneuve. De Grand Prix van Canada ontbrak sindsdien alleen in 1987 en 2009 op de Formule 1-kalender. In 1987 wegens (lokale) sponsorperikelen, in 2009 naar verluidt vanwege een contractueel en commercieel dispuut tussen de organisatie en Ecclestone’s FOM.

Op het moment staat de toekomst van meerdere races op de tocht, zoals die in Brazilië en Singapore. Dinsdag werd bekend dat de Grand Prix van Maleisië na 2018 verdwijnt.