De Grand Prix van China zal dankzij een nieuw vijfjarige deal tot en met 2025 op de kalender staan, dat meldt RaceFans.net. De Chinese Grand Prix van dit jaar zal echter naar alle waarschijnlijkheid afgelast worden.

De gesprekken over een nieuw contract zouden volgens RaceFans goed zijn verlopen en een vijfjarig contract zou binnenkort aangekondigd moeten worden. De deal zal naar verwachting de verliezen van dit jaar moeten compenseren.

De race op het Shanghai International Circuit werd begin dit jaar uitgesteld door de uitbraak van het coronavirus aldaar. Sindsdien heeft de race nog geen plek op de kalender gekregen en de race zal naar alle waarschijnlijkheid ook niet doorgaan.

De Chinese autoriteiten maakten eerder deze maand bekend dat alle internationale sportevenementen, met uitzondering van de voorbereidingen voor de Winterspelen van 2022, dit jaar niet door zullen gaan. Volgens RaceFans zou de promotor van de Chinese Grand Prix, Juss Event, zich er al bij neergelegd hebben dat de race dit jaar niet door zal gaan. De Grand Prix van China stond oorspronkelijk gepland op 17 april.

gp china

Foto: Motorsport Images