Romain Grosjean heeft de vrije training niet vol kunnen maken. De coureur in dienst van Lotus ging op het circuit in Monaco in de fout en belandde met zijn auto in de muur. Wel zat de Fransman er daarvoor steeds goed bij.

“Ik maakte een inschattingsfout”, verontschuldigt Grosjean zich. “Ik ben alle monteurs die nu hard moeten werken wel een drankje schuldig. Ik had opeens geen grip meer en toen kon ik niet meer remmen en reed ik in de muur. De auto was zo goed en ik had zoveel vertrouwen dat ik gewoon te hard door de bocht ging. Heel onhandig.”

De crash van Grosjean zorgde ervoor dat veel coureurs hun stint stop moesten zetten. De marshalls maakten van het moment gebruik om een kerbstone te repareren. Voor het ongeval noteerde de Fransman een paar keer de snelste tijd. Hij eindigde uiteindelijk op plaats zeven.

Teamgenoot Kimi Räikkönen had meer moeite en kon in de eerste instantie in beide trainingen zijn teamgenoot moeilijk volgen. “We hadden veel onderstuur, daarna weer veel overstuur. Het ging in het begin gewoon echt niet. Gelukkig reed de auto op het eind een stuk beter. Ik moet gewoon goed kwalificeren en hopen dat ik in de race nog wat op kan schuiven. Dat gaat heel moeilijk worden, maar dan moet ik maar gewoon beter me best doen.”