Met vier podiumplaatsen in de laatste vijf races is Romain Grosjean aan een geweldige reeks bezig. Voor de seizoensafsluiter in Brazilië mikt de Lotus-coureur wederom op het podium, en bij voorkeur de hoogste trede.

Grosjean reist met vertrouwen af naar Brazilië, want behalve dat hij goed in vorm is, behoort het Autodrómo José Carlos Pace tot zijn favoriete circuits: “Het is een fantastische baan die goed bij mijn rijstijl past, dus ik verheug me er enorm op. Daarnaast is onze auto dit jaar zeer competitief gebleken en er is geen reden om aan te nemen dat dat in Brazilië anders zal zijn.”

Om zijn doel van het podium of zijn droom van de zege te realiseren, zal Grosjean vermoedelijk vooral moeten strijden met de Red Bulls. Dat wordt niet makkelijk, zo weet hij. “We mogen er soms even aan ruiken hoe het is om met Sebastian Vettel te vechten, maar sinds hij de titel heeft veiliggesteld, rijdt hij met meer zelfvertrouwen dan ooit. Hem verslaan wordt dus een zware klus.”

“Om eerlijk te zijn is het sowieso al een hele prestatie om voor één van de Red Bulls te eindigen, maar als het lukt, zoals afgelopen weekend in Austin, dan voelt dat absoluut fantastisch”, vertelt de Fransman.

“In Brazilië gaan we weer onze uiterste best doen. De overwinning is daarbij zoals altijd ons doel, maar een tweede of derde plek zou ook geweldig zijn. Hoe haalbaar die doelen zijn, weten we echter pas als we de baan op zijn geweest.”

Kovalainen
Grosjeans tijdelijke teamgenoot Heikki Kovalainen, die als vervanger van de geblesseerde Kimi Räikkönen fungeert, staat voor zijn tweede en ook gelijk laatste optreden voor Lotus.

In Austin had hij een goede vrijdag en zaterdag, met een achtste plek in de kwalificatie als hoogtepunt, maar in de race kwam de Fin door een probleem met zijn voorvleugel en een KERS-defect niet tot scoren met een uiteindelijke veertiende plek.

“Ondanks hoe de race uitpakte, had ik een positief weekend in Austin, dus ik voel me goed voorbereid voor het weekend in Brazilië. Het staat buiten kijf dat de Lotus E21 een snelle auto is – zoals Romain ook wel heeft laten zien met zijn tweede plek – dus het potentieel voor een goed resultaat is er.”

“We moeten natuurlijk maar afwachten wat er in Brazilië allemaal gebeurt, maar het is mijn doel Lotus te helpen derde te worden bij de constructeurs en ik ga daar alles aan doen”, aldus Kovalainen.