Het is tot nu toe niet het weekend van Romain Grosjean. De Fransman crashte zowel in de tweede als de derde vrije training in Saint-Devote. Het team kon zijn auto nog net op tijd repareren voor de kwalificatie, maar Grosjean strandde in Q2 op plaats dertien.

“Ik ben mijn monteurs voor de tweede keer dit weekend erg dankbaar”, vertelt Grosjean. “Ze hebben ongelofelijk goed hun best gedaan om mijn auto op tijd te reparen en gelukkig kon ik nog meedoen aan de kwalificatie. Ik kwam helaas net te kort voor Q3. Ik had twee ronden op de slicks, maar dat was helaas niet genoeg. Ik zie morgen wel wat er gebeurd.”

Hoewel Grosjean dus niet verder kwam dan Q2, wist zijn altijd rappe teamgenoot Kimi Räikkönen dit wel voor elkaar te boksen. De koele Fin beleefde een moeilijke dag, omdat de Lotus in de regen niet uit de verf kwam. Toen het eenmaal droog was wist Räikkönen echter alsnog de vijfde plaats te veroveren.

“Het was een moeilijke dag voor iedereen. Kwalificeren is sowieso heel moeilijk hier door de drukte op de baan. Ik ben blij dat ik Q3 heb gehaald en uiteindelijk op plaats vijf start. Ik weet nog niet wat we in de race gaan doen. We kijken naar de concurrentie en anticiperen daar op. Ik denk dat we wel een goed resultaat kunnen halen.”