Hoewel hij betrokken was in verschillende incidenten in de beginfase van races, vindt Romain Grosjean zichzelf geen roekeloze coureur. Dat zegt hij tegen het Franse programma Stade 2.

“Mijn droom is om ooit wereldkampioen te worden”, zegt de Fransman. “Natuurlijk moet je eerst races winnen om daadwerkelijk kampioen te worden, maar het doel is meer dan dat. Je moet niet tegen elke prijs races willen winnen, maar de lange termijn niet uit het oog verliezen”, aldus de Lotus-coureur.

Hij zegt geleerd te hebben van de ongevallen waarin hij betrokken afgelopen seizoen. “Ik ben niet roekeloos”, vertelt Grosjean. “Ik ken de risico’s die er spelen en werk hard om dezelfde fouten niet meer te maken. In de laatste vijf races had ik geen ongelukken meer en er is geen reden om te denken dat die zich weer zullen voordoen.”

Als voorbereiding op het nieuwe seizoen zal Grosjean zes van de twaalf testdagen in de Lotus doorbrengen. Grosjean: “De komende weken ga ik intenstief trainen. Eind januari wordt onze nieuwe wagen gepresenteerd en dan beginnen de eerste testdagen al. Ik kijk uit naar maart, wanneer het seizoen eindelijk weer begint.”

Twee weken terug zei Lotus-teambaas Eric Boullier al dat hij in Grosjean een toekomstig wereldkampioen ziet. Afgelopen seizoen eindigde de Fransman als achtste in het kampioenschap.