Romain Grosjean denkt dat de aanvaring die hij in Monaco had met Max Verstappen een leermoment is voor de Nederlander. Dat zegt de Fransman tegen formula1.com.

Verstappen zat Grosjean in de slotfase van de race in het mondaine prinsdom op de hielen, toen hij in de Ste. Devote-bocht het achterwiel van diens Lotus raakte en hard de afzetting in vloog. Hoewel Verstappen volhield niet later geremd te hebben dan normaal, wees Grosjean met de beschuldigende vinger naar de Nederlander.

Toch heeft hij ook wel begrip voor de jonge Toro Rosso-coureur. “Max reed gewoon iets te agressief, op een circuit waar je zo’n actie niet uit kunt halen, en daar merkten we beiden de gevolgen van”, vindt Grosjean. “Maar daar leert hij weer van, want hij is een zeer getalenteerde coureur.”

Brake test

Grosjean dient ook de critici van repliek die beweren dat Verstappen achterop knalde doordat de Lotus-rijder een brake test bij de Nederlander zou hebben uitgevoerd. “Natuurlijk heb ik dat niet gedaan, wat zou ik daar nou mee opschieten? Het is in Monaco makkelijk om iemand achter je te houden, zelfs een snellere auto. Je moet gewoon op de racelijn blijven rijden. Het wordt pas moeilijk als je zelf degene bent die in wil halen.”

“Ik remde in de ronde van het ongeval niet eerder en ik ging ook niet vroeger van het gas”, verduidelijkt Grosjean. “De data laten zelfs zien dat ik vijf meter later remde dan in de vorige ronde.” Tot die conclusie kwam de FIA ook: ze gaf Verstappen onder meer een gridstraf. “Ik weet niet wat ik erger vind”, zegt Grosjean. “Aangereden worden en punten verliezen, of achteraf beschuldigd worden van iets dat ik duidelijk niet heb gedaan.”