Haas-coureur Romain Grosjean neemt Jenson Buttons taken als GPDA-directeur over. Alexander Wurz blijft de voorzitter van de ‘coureursvakond’.

Aangezien Button dit jaar niet meer in de Formule 1 racet – een eenmalig optreden als invaller in Monaco uitgesloten – heeft de Grand Prix Drivers’ Association (GPDA) besloten hem te vervangen.

De coureurs die lid zijn van de GPDA, wat niet verplicht is, hebben Grosjean vervolgens middels een stemming aangewezen als directeur, een functie die ook Ferrari’s Sebastian Vettel bekleedt.

“Ik ben er trots op dat ik door mijn GPDA-collega’s ben benoemd”, laat Grosjean weten. “Als coureurs zijn we het misschien niet altijd eens, maar we willen allemaal het beste voor onze sport.”

“Ik denk ook dat wij daarin een belangrijke rol en verantwoordelijkheid hebben”, zegt Grosjean, die door Wurz wordt verwelkomd: “Hij heeft niet alleen veel energie, maar ook veel ideeën over onze sport.”

“Romain is de afgelopen jaren bovendien ook altijd al een actief lid van de GPDA geweest”, vervolgt Wurz, die uiteraard ook Button bedankt voor ‘al zijn inzet en de plezierige samenwerking’.

De GPDA houdt zich van oudsher vooral met de veiligheid bezig, maar is zich recentelijk meer op de sport in het algemeen gaan richten, onder meer middels fan-enquêtes.

Button (links) en Grosjean in 2015.